VALOKEILASSA
© ©stocksy

Ota hyvä talteen

Koti

Säilömällä saat satokauden tuotteista enemmän irti

Oletko jo havainnut huumaavan tuoksun? Pitkän ja lämpimän kesän myötä satokauden tuotteet ovat herkullisimmillaan. Myyntikojut, kaupat ja puutarhat pursuavat värikkäistä, maukkaista ja terveellisistä tuotteista. Nyt on siis oikea aika kaivaa esiin pannut, kattilat, tehosekoittimet, purkit ja säilöntätarvikkeet, ja ottaa kaikki irti satokauden tuotteista.

Sekoita ja keitä tuoreena!

Yksi asia on varma: houkuttelevan väri- ja makumaailman myötä ruoanlaittoon ei tarvitse etsiä ylimääräistä inspiraatiota. Tämä tarkoittaa juhla-aikaa sinulle – ja läheisillesi – mutta myös iCook Family Set -tuotteille ja rajoitetun ajan saatavilla olevalle* iCook Blender -tehosekoittimelle, joka nousee todella tärkeään rooliin tähän aikaan vuodesta.

* niin kauan kuin varastoa riittää

© ©stocksy[M]

Satokauden tuotteet, kuten puolukat, melonit ja karhunvatukat, sopivat hyvin yhteen kurkun, porkkanoiden ja sellerin kanssa. Yhdessä niistä saa herkullisen ja terveellisen smoothien. Kypsistä tomaateista voi puolestaan tehdä gazpacho-keiton. Lämpötilojen laskiessa kurpitsaa, perunaa ja purjoa voi käyttää lämmittävissä ja täyttävissä keitoissa ja paistoksissa. Monet satokauden rakastetuimmista tuotteista – kuten luumut, viikunat, fenkolit, paprikat ja päärynät – soveltuvat hyvin myös hilloihin, etikoitavaksi tai soseeksi. Joten ota keittiövälineet esiin ja lähde makumatkalle.

Niin paljon syötävää, niin vähän aikaa

Olivatpa satokauden tuotteet kuinka herkullisia tahansa, ei niitäkään voi syödä loputtomiin. Mutta koska luonnon parhaiden antimien roskiin heittäminen tuntuu myös pahalta, miksipä et kokeilisi ruoan säilöntää? Perinteiset säilöntämenetelmät kuten fermentointi, etikointi tai purkittaminen ovat jälleen muodissa - ja yllätävän helppoja aloittelijallekin.

  1. Fermentointi – ruoan säilöminen suola- tai heraliuoksessa, joka aktivoi terveellisiä bakteereja ja kasvattaa ravintopitoisuutta.

  2. Etikointi – ruoan säilöminen kylmässä käyttämällä etikkaa, vettä ja suolaa (tai sokeria). Vinkki: iCook -suljettavia sekoituskulhoja voidaan käyttää esimerkiksi latva-artisokkien etikoimiseen jääkaapissa.

  3. Purkitus – ruoka laitetaan steriloituun lasipurkkiin ja suljetaan tiiviisti. Purkin annetaan olla useita kuukausia. Vinkki: tee keittoja ja kastikkeita iCook Blender -tehosekoittimen avulla ja säilö ne sitten lasipurkkeihin. Voit antaa niitä lahjoiksi tai säilyttää omaa käyttöä varten.

  4. Kompotti – ruoka säilötään keittämällä sitä hitaasti sokerissa (mahdollisten mausteiden kanssa) ja laittamalla se steriloituun purkkiin.

  5. Vaihtoehto: esikeittäminen tätä vaihetta voi tarvita silloin, jos haluat varmistaa, että tietyt kasvikset säilyttävät makunsa säilöttäessä. Vinkki: voit käyttää iCook Family Set -tuotteita isomman annoksen valmistamiseen. Säilytä osa suljettavissa sekoituskulhoissa myöhempää käyttöä varten ja pakasta loput.

  6. Pakastus – ruoka säilötään pakasterasiaan ja pakastetaan.

Säilöntävinkit

Vaikka jokainen säilöntämenetelmä on erilainen, niillä kaikilla on myös jotain yhteistä. Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi:

  1. Käytä aina hyvälaatuisia ja kypsiä hedelmiä ja kasviksia

  2. Steriloi kaikki lasipurkit ja säilytysastiat kiehuvalla vedellä

  3. Kuivaa lasipurkkien reunat ennen niiden käyttämistä

  4. Käytä vain astioita, jotka voidaan sulkea ilmatiiviisti

  5. Kokeile rohkeasti erilaisia tekniikoita, yrttejä ja mausteita

  6. Jos pakastat raakoja kasviksia tai hedelmiä, esikeitä ne ensin

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.

Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.

Ymmärrän