Shopping List (0)

Kiitos! Ostoskori on siirretty ostoksiisi.

Siirry ostoksille
VALOKEILASSA

Kesäsuosikkeja Turkista

Koti

Herkullisesta kesäruoanlaitosta tuli juuri parempaa turkkilaisten ALH:iden ansiosta

Turkki on fantastinen paikka kesäkuukausina. Sen välimerenilmasto tuottaa runsaasti tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ja johtaa resepteihin, joissa on paljon erinomaisia aineksia. Ja mikä olisi parempi tapa esittää niitä kuin ne parhaiten tuntevien paikallisten luomilla herkullisilla resepteillä?

Pyysimme kolmea ALH:aa jakamaan suosikkireseptinsä ja iCook™-valmistusvinkkinsä. Muista tehdä muistiinpanoja – haluat tehdä näitä ruokalajeja useammin kuin kerran!

Rulo Börek: turkkilainen rullapiiras

Kun istanbulilainen Seval Karay tekee jonkin ruokalajin, hän pyrkii käyttämään 30 cm:n tarttumatonta iCook-paistinpannuaan. Tälle menetelmälle erityisen sopiva suosikki on turkkilainen maukas rullapiiras nimeltään Rulo Börek. Vaikka perinteisesti se tehdään uunissa, Savalin mukaan on helpompaa ja taloudellisempaa valmistaa börek iCook-pannussa. Ja koska resepti vaatii paljon viipaloimista ja kuutioimista, hän käyttää mielellään myös 5-osaista iCook-veitsisarjaansa.

Entä kesä? Koska börekillä on useita mahdollisia täyteyhdistelmiä, sitä voidaan mukauttaa ottamaan kaikki irti kauden aineksista. Oletko valmis kokeilemaan kesäversiota? Kun olet maistanut sitä, haluat kokeilla kaikkia perinteisiä turkkilaisia reseptejä.

Lataa tämä resepti täältä PDF -/ ePub -muodossa

Tandir Kebab: lammastandoori

Vaikka tämän reseptin valmistaminen kestää pitkään (kolme tuntia), turkkilainen kesäreseptivalintamme on helpoin tehdä – tarvitset vain aikaa. Ayşe Alagöz, 12 % ALH Istanbulista, tekee lammastandoorinsa eli Tandir Kebabin 8 L kannellisessa iCook-kattilassa. Mitä maustamiseen tulee, Ayşe paljastaa, että lihan maustamiseen voi käyttää useita yrttejä ja mausteista. Hänen salaisuutensa on käyttää kahta erikoismaustetta. ”Käytän pienen määrää kuivattua timjamia ja kuminaa reseptissäni”, hän sanoo.

Lataa tämä resepti täältä PDF -/ ePub -muodossa

Künefe: juustopohjainen turkkilainen jälkiruoka

Yasemin Uzunpostalcı on myös suuri 30 cm:n tarttumattoman iCook-paistinpannun fani. Perustajien Platina -ALH ja mahtava kokki Turkin Konyasta käyttää tätä pannua valmistaessaan erityistä turkkilaista jälkiruokaa, joka tunnetaan perinteisesti nimellä Künefe. Vaikka taikinaa saattaa löytyä vain erikoisliikkeestä, sen etsiminen todella kannattaa! Lähi-idästä peräisin olevasta juustopohjaisessa jälkiruoasta on tullut suosittu ruoka monissa muista syistä – se on herkullista! Yasemin kertoo myös: ”Jos et pidä juustosta, voit käyttää saksanpähkinöitä sen sijaan.”

Lataa tämä resepti täältä PDF -/ ePub -muodossa

Mikäli ihmettelet, nämä herkulliset reseptit eivät lopu tähän! Meillä on paljon lisää turkkilaisia kesäreseptejä saatavana.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.

Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.

Ymmärrän