VALOKEILASSA
© iStockphoto

Kesä purkissa

Koti

Vangitse kesän maku ja nauti näistä makeista herkuista ympäri vuoden

Kesä lähestyy hitaasti loppuaan. Mutta se ei välttämättä ole huono uutinen. Pidä kiinni noista lämpimistä kesäaamuista vangitsemalla suosikkihedelmäsi purkkiin – puhumme tietysti makeista, herkullisista hedelmäsäilykkeistä! Hillot ja marmeladit ovat mainio tapa säilöä hedelmiä ja vähentää hävikkiä, etenkin jos sinulla on aivan liikaa satoa kerralla. Katso hyödyllisiä ammattilaisten hillonvalmistusvihjeitä ja kolme hedelmäsäilykkeiden suosikkireseptiä.

Hedelmäsäilykkeiden suosikkireseptit

Kaneliluumuhillo

Tämä on mainio hillo valmistettavaksi etukäteen talvea varten, koska hienoinen kanelin tuoksu tekee siitä erinomaisen täytteen joululeivonnaisiin tai -kakkuihin. Muuten se on vain ihana hillo, jota voi nauttia vuoden ympäri vuodenajasta riippumatta.

Liian helppo vadelmahillo

Pidämme kovasti tästä hillosta, koska se on uskomattoman helppo valmistaa ja koska sekä aikuiset että lapset rakastavat sitä. Sen vanhanaikainen hedelmäinen maku voittaa ensimmäisen ryhmän sydämet puolelleen. Entä jälkimmäisen? Poista vain vadelmansiemenet siivilällä valmistuksen aikana, niin perheen pienimmätkin pitävät varmasti silkinpehmeästä koostumuksesta ja mausteisesta makeudesta.

Herkullinen appelsiinimarmeladi

Vaikka tämä resepti on hieman monimutkaisempi valmistaa kuin hillo, se on ehdottomasti vaivan arvoinen! Tässä marmeladissa appelsiininkuoret auttavat antamaan sille erilaisen koostumuksen ja hieman karvaan maun, mistä syntyy mainio makuyhdistelmä sitrushedelmän makeuden kanssa. Toinen raikas säilyke, jota voi nauttia vuoden ympäri.

Lataa tämä resepti täältä PDF-/ePub-muodossa

  1. Kaneliluumuhillo: PDF / ePub

  2. Liian helppo vadelmahillo: PDF / ePub

  3. Herkullinen appelsiinimarmeladi: PDF / ePub

Tärkeitä vihjeitä hedelmäsäilykkeiden tekemiseen:

Asettihyytymistesti

Laita viisi asettia pakastimeen vähintään 15 minuutiksi ja laita sitten teelusikallinen säilykettä asetille. Paina säilykkeen reunoja lusikalla tai sormella. Tiedät, hyytyykö se, kun se rypistyy. Jos hillo tai marmeladi on löysää, se ei ole valmista. Jatka keittämistä ja tarkista muutaman minuutin välein uuden asetin kanssa.

Steriloi purkit ja välineet

Esikuumenna uuni 120 °C:een. Pese hillopurkit ja välineet, myös kauhat ja lusikat lämpimässä vedessä käyttäen Dish Drops TM -astianpesutiivistettä. Huuhtele ne huolellisesti ja laita sitten purkit uunipellille. Laita purkit uuniin 10 minuutiksi tai kunnes ne ovat täysin kuivia ja kuivaa välineet puhtaalla liinalla. Sterilointi on tärkeää kaikkien hiivojen, bakteerien tai sienien, jotka voivat saada hillon pilaantumaan hyvin nopeasti, poistamista varten.

Pektiinin tärkeys

Hillot, hyytelöt ja marmeladit hyytyvät hedelmän pektiinitason takia. Sokerin kanssa keitettäessä hedelmässä luonnostaan esiintyvä happo paksuuntuu ja hyydyttää säilykkeen. Paljon pektiiniä sisältäviä hedelmiä ovat omenat, sitrushedelmät ja marjat. Pehmeissä hedelmissä, kuten persikoissa ja luumuissa, pektiiniä on vähemmän, mutta lisäämällä muutaman teelusikallisen sitruunamehua autat säilykkeen hyytymistä. Käytä mahdollisuuksien mukaan hieman alikypsiä hedelmiä, koska pektiinitasot ovat korkeimmillaan.

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.

Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.

Ymmärrän