Suosikit (0) 0 Suosikit

Suosikkiluettelosi on tyhjä!

Kiitos! Ostoskori on siirretty ostoksiisi.

VALOKEILASSA
© iStockphoto

Viisi vinkkiä uuden vuoden aloittamiseksi terveellisesti

Koti

Herkullisten, ravitsevien ja esteettisesti miellyttävien aterioiden syöminen ei ole niin vaikeaa kuin miltä vaikuttaa. Tässä on viisi vinkkiä ruokailutottumusten parantamiseen – ja lisäksi maukas resepti

Kaksi asiaa ovat tärkeitä terveelliselle elämäntavalle: syöminen terveellisesti ja liikunta. Terveellisen ruoan syöminen on asia, jonka kanssa monilla on vaikeuksia – osittain johtuen uskomuksesta, että terveellinen kokkaus on hankalaa. Mutta totuus on, että voit parantaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi tekemällä vain pieniä muutoksia ruokailutottumuksiisi.

Tässä on muutamia helppoja tapoja, joilla voit tehdä muutoksia nykyisiin ruokailutottumuksiisi ja saada hyötyjä pitkällä aikavälillä.

© Istockphoto

Yksinkertaisia tapoja valmistaa terveellisempiä aterioita


1. Suunnittele etukäteen

Aterioiden valmistaminen etukäteen parantaa mahdollisuuksia tehdä terveellisiä ruokaa koskevia valintoja. Sinulla on parempi mahdollisuus vastustaa kiusauksia. Sen lisäksi, että se tukee terveellisiä ruokailutottumuksia, se myös säästää aikaa, mikä on lisäbonus.


2. Käytä yrttejä ja mausteita suolan sijaan

Liiallisella suolan käytöllä ruoanlaitossa voi olla negatiivinen vaikutus hyvinvointiisi. Mausta ateriat tuoreilla yrteillä ja mausteilla, ja jos etsit maukasta vaihtoehtoa suolalle, kokeile tilkkaa soija- tai kalakastiketta. Älä käytä jalostettuja mausteseoksia, mikäli mahdollista.


3. Säilytä ravintoaineet

Sen sijaan, että kuorisit vihannekset ennen keittämistä, pese ne puhtaiksi – sillä useimmat ravintoaineet ovat kuoressa. Vihannesten tulee olla mahdollisimman tuoreita, sillä monet niistä alkavat menettää välttämättömiä ravintoaineita sadonkorjuun jälkeen. Lisäksi kypsennä vihannekset sekoitellen aina, kun se on mahdollista. Kun vihannekset valmistetaan nopeasti, ne säilyttävät rapeutensa ja ravintoaineensa. Niiden ylikypsentäminen tarkoittaa, että suurin osa ravintoaineista menetetään. Lopuksi valitse kypsentämistapoja, joissa käytetään nesteitä, jotta hyviä juttuja säilyisi mahdollisimman paljon. Keittäminen vedessä, lihaliemessä tai höyryssä on paras tapa valmistaa terveellistä ruokaa.


4. Pidä välipäivä

Kyllä, luit oikein, voit hemmotella itseäsi nautinnollisemmalla aterialla silloin tällöin. Viikonpäivän, jolloin voit saada herkun, määrittäminen vähentää ahmimisen todennäköisyyttä. Tutkimusten mukaan säännölliset välipäivät auttavat noudattamaan terveellisiä ruokailutottumuksia.


5. Käytä luotettavia keittoastioita

Ruoanlaitosta tulee paljon miellyttävämpää, kun käytät hyviä keittoastioita. Koska laadukkaat keittoastiat, kuten iCook™-sarja , on suunniteltu erityisesti varmistamaan hyvät ruoanlaitto-olosuhteet, ne voivat auttaa sinua saavuttamaan terveellisiä kokkaustuloksia. Esimerkiksi kaikissa iCook-kasareissa ja iCook™-wokissa käytetään VITALOK-kypsentämistapaa. Jokaisen ruostumattoman iCook-keittoastian raskas kansi istuu tiiviisti muodostaen tiivisteen kannen ja pannun väliin, jolloin ruoan luonnollinen kosteus voi tuottaa höyryä. Se muuttuu vedeksi ja muodostaa esteen, joka säilyttää tiiviyden kypsentämisen aikana ja varmistaa, että ruokaa höyrytetään sen omissa luonnollisissa öljyissä ja nesteissä terveellisempien tulosten saamiseksi.

Tehokulho linsseillä, kvinoalla ja hummuskastikkeella

© Stocksy

Etkö tiedä, miten aloittaisit terveellisen syömismatkasi? Kokeile tätä terveellistä Tehokulho -reseptiä. Pehmeän paahdetun kurpitsan, pikantin punakaalin ja hummuskastikkeen ansiosta siinä on yhtä paljon ravitsevia palkokasveja, viljoja ja vihanneksia kuin siinä on väriä, suutuntumaa ja makua.

Lataa tämä resepti täältä PDF - tai ePub -muodossa

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.

Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.

Ymmärrän