Pöytä kahdelle – romanttinen illallinen kotona
Kodin kestokulutustavarat
Valmista maukas italialainen ateria omassa keittiössäsi näiden ohjeiden avulla.
Valmista maukas italialainen ateria omassa keittiössäsi näiden ohjeiden avulla.
Hyvät ravintolat ovat usein täyteen varattuja ja kalliita. Joten miksi et rentoutuisi omassa kodissasi ja nauttisi illallisesta kahden kesken aina silloin tällöin?
Ruoanlaitolla kotona on monia etuja. Kotiruoka maksaa tavallisesti vain murto-osan ravintolaillallisen hinnasta. Toinen merkittävä etu on terveellisyys: omien aterioiden valmistaminen tarkoittaa, että voit päättää kokonaan itse, mitä aineksia ateria sisältää, joten voit olla varma, että kaikki ainekset ovat ravitsevia ja korkealaatuisia. Kotona ateriointi on myös kätevää – ei huolta varauksen tekemisestä!
Etkö ole varma, mitä laittaa ruoaksi treffi-illallisille? Kokeile seuraavaa kolmen ruokalajin italialaista ateriaa.
Alkuruoka: Kikherne-bruschetta
Perinteinen bruschetta-ohje, johon on lisätty kikherneitä.
säilykepurkillinen kikherneitä
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
sitruunankuorta ja sitruunamehua
tuoretta persiljaa
Extra Virgin Olive Oil AMWAYTM da Carapelli -oliiviöljyä
valkosipulia
ciabattaleipää
Murskaa kikherneitä hieman suurella lusikalla ruostumattomasta teräksestä valmistetussa iCookTM-kulhossa. Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit pitkiksi suikaleiksi mieleiselläsi iCook-veitsellä ja silppua persilja ohueksi. Lisää tomaatit kikherneiden sekaan. Kaada joukkoon sitruunamehu ja sitruunankuoret. Käytä haluamasi määrä (enemmän tai vähemmän) kutakin ainesta. Viipaloi ciabatta ja paahda se rapeaksi. Hiero viipaleiden toiselle puolelle valkosipulia ja lisää lusikallinen bruschettaseosta sen päälle. Valele päälle hieman oliiviöljyä ja tarjoile.
Pääruoka: Pasta al Forno ricottajuuston ja itsevalmistetun tomaattikastikkeen kera
Tämä ruokalaji muistuttaa lasagnea, tyypillistä italialaista ruokaa, ja se on helppo valmistaa. Valmis pasta-ateria säilyy hyvin jääkaapissa ja on maukasta lämmitettynä.
750 g AmwayTM Italian Pasta - Fusilli -pastaa
yksi sipuli, pieneksi silputtuna
yksi kuivattu chilipippuri, hienonnettuna
kaksi valkosipulin kynttä, pieneksi silputtuna
kaksi purkillista tomaattimurskaa (2 x 400 g)
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä, silputtuina
200 g ricottajuustoa
useampi kourallinen raastettua parmesanjuustoa
100 g raastettua mozzarellajuustoa
Extra Virgin Olive Oil AMWAYTM da Carapelli -oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita iCook-kattilaan kiehumaan vettä, johon on lisätty suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää pasta ja kypsennä 3–4 minuuttia vähemmän kuin mitä pakkaukseen on merkitty kypsennysajaksi. Valuta ja jätä odottamaan. Lisää hieman oliiviöljyä tarttumattomaan iCook-paistinpannuun ja kuullota sipulia, valkosipulia ja chilipippuria miedolla tai keskilämmöllä 5–10 minuuttia tai kunnes sipuli pehmenee. Lisää tomaatit ja hauduta kastiketta 5–10 minuuttia. Siirrä kastike pois liedeltä ja lisää joukkoon ricotta ja parmesan. Mausta suolalla ja pippurilla.
Voitele suuri nelikulmainen uunivuoka oliiviöljyllä. Lisää vuoan pohjalle kastiketta ja sitten kerros pastaa. Tee lisää kerroksia vuorotellen, kunnes olet käyttänyt kaikki ainekset. Ripottele päälle mozzarellajuustoa. Kypsennä uunissa 15 minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa.
Jälkiruoka: Suklaatiramisu
Tiramisu voidaan valmistaa kaakaolla maustettuna: näin se sopii erinomaisesti kahvin kanssa ja klassinen jälkiruoka muuntuu moderniksi.
24 savoiardikeksiä
200 ml AmwayTM Espresso Coffee -kahvia
100 g tummaa suklaata (70–80 % kaakaota), rouhittuna
300 g mascarponejuustoa
250 ml kuohukermaa
75 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
karkeaksi murskattuja kahvinpapuja koristeeksi (valinnainen)
Peitä neliönmuotoisen vuoan pohja kekseillä (käytä puolet kekseistä). Kostuta hyvin espressolla.
Sulata tumma suklaa pienessä iCook-kattilassa keskilämmöllä. Anna jäähtyä. Pane mascarpone, tomusokeri ja vanilja kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella kuohkeaksi niin, että seokseen voi muodstaa kevyitä "huippuja". Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja sekoita ainekset vatkaimella.
Peitä vuokaan asetetut keksit puolella seoksesta. Asettele loput kekseistä vaahdon päälle ja kostuta jälleen kahvilla. Lisää päälle loppu mascarponevaahto. Koristele halutessasi murskatuilla kahvinpavuilla. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään kuusi tuntia ennen tarjoilua.
iCookin ansiosta ruoanlaitto kotona on entistä mukavampaa! Kattilat, paistinpannut, veitset ja esiliinat – iCook-tuotevalikoima on valmistettu erinomaisista materiaaleista ja tarjoaa tutkittuja ruoanlaittomahdollisuuksia, kuten päällekkäisen kypsennyksen. Tämän ansiosta voit loistaa kokkina ja valmistaa ravintolatasoisia aterioita, jotka saavat vieraasi tai kumppanisi ällistymään!
Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.
Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.