Alberto Vega, meksikolaisen NUTRIWAYTM-maatilan johtaja, puhuu kasvien terveydestä, kestävästä viljelystä ja siitä, miksi sadon korjaaminen oikeaan aikaan on tärkeää NUTRIWAY-ravintolisien tuottamiselle.
Henkeäsalpaava NUTRIWAY-maatila Jaliscon osavaltiossa Meksikossa tunnetaan valtavista vihreistä pelloistaan ja kirpeästä aamuilmastaan, joka lämpenee päivän mittaan. Koska maatila on lähellä päiväntasaajaa, se tarjoaa ihanteelliset, täysin luonnolliset olosuhteet erilaisille hedelmille, vihanneksille ja yrteille, mm. pinaatille, lehtikaalille, vesikrassille, sinimailaselle, parsakaalille, persiljalle, greipille ja sitruunalle, joista saadaan eräitä kasvipohjaisia ainesosia
NUTRIWAY-ravintolisiä varten.
Alberto Vega Jaliscon NUTRIWAY-maatilan toimistossa.
Jos kuitenkin kysytään maatilan johtajalta Alberto Vegalta, mistä hän nauttii pelloilla kävellessään, hänen vastauksensa saattaa yllättää. ”Luonnollisen lannoitteen hajusta”, hän virnistää. ”Se ei aina viehätä ihmisiä, jotka eivät ole tottuneet siihen, mutta minulle se antaa varmuuden tunteen siitä, että huolehdimme kasvien hyvinvoinnista parhaalla mahdollisella tavalla.”
Alberton intohimo kestävään viljelyyn on kouriintuntuvaa. Hiljaisina hetkinä, kun hän alkaa suunnitella kautta, hän jättää tietokoneensa ja toimistonsa ja lähtee ulos istumaan pelloille. ”Käytän tuntikausia suunnitteluun paperinpalalle horisonttia katsellen: minne voin istuttaa uuden laihon, paljonko maata tarvitaan”, hän sanoo. ”Tällä tavalla löydän inspiraationi.”
Terveille kasveille omistettu elämä
Alberto tuli Meksikon NUTRIWAY-maatilalle vuosikymmen sitten harjoittelijana. Nykyään hän johtaa 128 henkilön tiimiä, joka jakaa hänen intonsa kaikkea luonnollista ja kestävää kohtaan. ”NUTRIWAY on antanut minulle mahdollisuuden kasvaa ammattimaisella ja ennen kaikkea henkilökohtaisella tavalla. Olen hyvin ylpeä maatilasta ja tiimistäni”, hän kertoo.
Jotta kaikki voisivat ylittää itsensä, Alberto käyttää osan ajastaan koulutusten järjestämiseen. ”Me koulutamme joukon uudelleen joka vuosi”, hän sanoo ja selittää, että hänen tiiminsä pidetään ajan tasalla
kestävä viljelyn käytännöistä,
kuten maan lepäämisestä jaksojen välillä, ja turvallisuudesta. Tämä on ratkaisevan tärkeää, koska tiimi saattaa suorittaa tehtäviä kauden suunnittelusta
siementen valintaan
, tuholaisten ja tautien hallintaan, lannoitukseen, kitkemiseen, sadonkorjuuseen yms.
Ajoitus on kaikki kaikessa!
Kun Alberto mainitsee sadonkorjuun, hän selittää ensin, että se on siemenestä ravintolisäksi ‑matkan kriittinen osa. Se johtuu siitä, että oikean sadonkorjuuajan valitsemisella voi olla huomattava merkitys uutettavien ravintoaineiden laatuun. Ja ne ovat ne ravintoaineet, joista NUTRIWAY-ravintolisät muodostuvat.
Optimaalinen sadonkorjuuaika – jopa kellonaika – riippuu viime kädessä kyseisestä kasvista tai sadosta sekä ilmastosta. ”Kun kasvi on täysikasvuinen, sillä on suurin ravintoainesisältö ja suurin sato”, Alberto selittää. ”Se on paras aika sadonkorjuulle, jolloin saadaan mahdollisimman paljon luonnollisia etuja.”
Albertolle ja hänen tiimilleen se on ennen keskipäivää. ”Me korjaamme satoa noin klo 7.00–11.00”, hän kertoo. ”Voisimme korjata satoa myöhemmin, mutta se menettäisi nopeasti kosteutta.” Aurinkoisina päivinä, jolloin lämpötila ylittää 30 °C, voi helposti heikentää materiaalin laatua.
Kaikkea satoa ei korjata päivällä. Ubajaran Nutriway-maatilalla Brasiliassa acerolakirsikka korjataan yöllä. Tämä johtuu siitä, että hedelmän alhainen lämpötila yöllä auttaa pitämään C-vitamiinipitoisuuden korkeana.
Koska kasveilla on korkein ravintoainepitoisuus tiettyinä aikoina, kuten Alberto mainitse, jokainen sadonkorjuu on kisa aikaa vastaan. Viljelijät pyrkivät parhaansa mukaan varmistamaan, että sato säilyttää mahdollisimman paljon ravintoaineita. Laatu on aina ollut – ja on edelleen – hyvin tärkeää NUTRIWAY-ravintolisille.
Jos sadot korjataan optimaalisesti, ne tarjoavat
tärkeitä ainesosia
prosessin seuraavaa osaa varten. Halutko tietää, miten viljely, ravinto, terveys, hyvinvointi ja ruokavalio liittyvät yhteen? Pidä silmällä sarjan seuraavaa osaa, joka vie meidät Alli Klosnerin laboratorioon. Hän käyttää päivänsä NUTRIWAY-ravintolisäreseptien kehittämiseen.
Saat lisätietoja NUTRIWAYSTÄ napsauttamalla
tästä
.
Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.
Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.