VALOKEILASSA

Tutkimukset vahvistavat omega-3:n positiiviset vaikutukset

Vitamiinit ja ravintolisät

Amway tukee uutta tutkimusta, jossa tarkastellaan omega-3-rasvahappojen etuja päivittäisessä ruokavaliossa.

Merestä peräisin olevia omega-3 EPA:ta ja DHA:ta tutkitaan sen selvittämiseksi, miten ne mahdollisesti vähentävät sydän- ja verisuonisairauksiin suoraan vaikuttavia riskitekijöitä. Amway oli mukana yritysryhmittymässä, joka tuki 18:lla satunnaistetulla vertailevalla kokeella toteutettua järjestelmällistä arviointia sydän- ja verisuonisairaustapausten ja omega-3 EPA:n ja DHA:n käytön välisen yhteyden selvittämiseksi*.

Omega-3-rasvahapot ovat ryhmä monityydyttymättömiä rasvahappoja, joita esiintyy lähinnä merestä peräisin olevissa lähteissä, kuten kalassa ja erityisesti lohessa. Kasvissyöjät voivat saada sitä pienempinä määrinä myös pellavansiemenistä, chiansiemenistä ja canola-öljystä.

Kahta omega-3-rasvahappotyyppiä, eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA), on tutkittu ravintolisien saralla eniten. Niistä nimenomaan omega-3 EPA ja DHA lukeutuvat eniten tutkittuihin elintarvikkeiden ainesosiin, kun on pyritty selvittämään kuluttajien kokemia erityisiä terveysetuja.

Hiljattain julkaistussa tutkimuksessa* vahvistettiin, että 1 g:n annoksella omega-3 EPA- ja DHA-rasvahappoja on positiivisia vaikutuksia, jotka vähentävät sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä. Tämä vahvistaa optimaalisen ruokavalion merkityksen terveyden ylläpidon kannalta. Vaikka lisäravinteet eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota, ne voivat auttaa päivittäisen ruokavalion optimoinnissa.

Sydän- ja verisuonisairaudet ovat erilaisia sydämen ja sydämeen johtavien verisuonten vaivoja. Niihin sisältyvät sepelvaltimotauti ja aivoverenkiertotauti. Aiemmissa tutkimuksissa on todettu, että sydän- ja verisuorisairauksien riski korreloi huomattavasti useiden muuttujien kanssa, joita ovat mm. ikä, sukupuoli, elämäntapavalinnat ja biologinen rakenne.

NUTRIWAY™ Omega-3 Complex -kapseli tarjoaa tiivistetyn omega-3-rasvahappolähteen, sisältäen EPA- ja DHA-rasvahappoja. Molemmat rasvahapot tukevat sydämen normaalia toimintaa.

*Shanahan, C., Healthcare Cost Savings of Omega 3 Food Supplements in the European Union, Frost & Sullivan, huhtikuu 2016

Aiheeseen liittyvää

Tutkimusraportit: monet ihmiset eivät saa riittävästi D-vitamiinia

Vitamiinit ja ravintolisät

Lisää

Kohti menestyksekästä painonpudotusta

Vitamiinit ja ravintolisät

Lisää

Tasapainota ravinnonsaantisi

Vitamiinit ja ravintolisät

Lisää

Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.

Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.

Ymmärrän