Valmistelu- ja valmistusaika: 1 tunti 10 minuuttia
Ainekset:
4 keskikokoista omenaa, esim. Gala tai Cox
2 keskikokoista päärynää, esim. Comice tai Rocha, kuutioituna
2 rkl karpaloita (tai puolukoita!)
2 rkl voita kuutioituna
salvianlehtiä koristelua varten
Valmistus:
Esilämmitä uuni 180 °C:seen
Asettele kokonaiset omenat, kuutioidut päärynät ja karpalot uunipellille. Laita omenoiden ja päärynöiden päälle kuutioitua voita.
Paista uunissa noin tunnin ajan, kunnes omenat ja päärynät ovat pehmeitä. Omenan pitäisi olla ryppyinen.
Ota pois uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Koristele salvianlehdillä ja tarjoile.
Paistettuja omenoita ja päärynöitä karpaloiden ja salvian kanssa ( PDF -/ ePub -muodossa)