Valmistelu- ja keittämisaika: 25 min
Ainesosat:
2 isoa purjoa viipaloituina, pestyinä ja kuivattuina
4 isoa terttutomaattia X viillettynä alapuolella
100 g herkkusieniä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl voita
150 ml kasvislientä
4 nahatonta lohifileetä, noin 180 g kukin, ruodot poistettu
2 rkl oliiviöljyä
pehmeitä vihreitä yrttejä, esim. persiljaa, ruohosipulia, rakuunaa jne., koristeeksi
suolaa ja vastajauhettua pippuria
Valmistaminen:
Ryöppää purjoja 1 litran iCook-kasarissa kiehuvassa suolavedessä 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Siirrä vedestä jäävesikulhoon reikäkauhalla.
Pudota tomaatit kiehuvaan veteen 10–15 sekunniksi. Siirrä jäävesikulhoon reikäkauhalla.
Anna tomaattien jäähtyä ennen kuorimista, siementen poistamista ja kuutioimista. Puhdista ja viipaloi sienet ja lisää sitruunamehu välittömästi.
Kuumenna voi ja kasvisliemi iCook-pannussa keskimatalassa lämmössä. Lisää purjot ja anna lämmetä.
Mausta lohifileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskilämmöllä ja paista lohta noin 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta, kunnes se tuntuu kiinteältä ja näyttää läpikuultamattomalta.
Lisää purjoihin kuutioidut tomaatit ja viipaloidut sienet, lämmitä muutama minuutti ja mausta maun mukaan.
Tarjoile lohi ja vihannekset lämpimissä kulhoissa ja koristele yrteillä.