Valmistelu- ja kokkausaika: 35 minuuttia
4 annosta
Merenelävä- ja kasvissalaattiin ainekset:
50 ml oliiviöljyä
100 g tarhapapuja leikattuna
1 munakoiso kuutioituna
1 punainen paprika siemenet poistettuna ja ohueksi viipaloituna
1 keltainen paprika siemenet poistettuna ja ohueksi viipaloituna
1 rkl ruohosipulia hienoksi silputtuna
1 rkl persiljanlehtiä hienoksi silputtuna
200 g katkarapuja kuorittuina ja suonet poistettuina
150 g kalmarirenkaita pestyinä
125 g keitettyä simpukanlihaa
1/2 sitruunan mehu
suolaa ja pippuria
Valmistaminen:
Kiehauta suolavettä 3 litran iCook-kasarissa ja keitä tarhapapuja 1–2 minuuttia, kunnes ne ovat mureita. Valuta ja viilennä jäävedessä.
Kuumenna puolet oliiviöljystä suuressa iCook-paistinpannussa tai -padassa keskilämmöllä.
Ruskista katkaravut, kalmarirenkaita ja munakoisoa mausteiden kanssa 3–4 minuuttia sekoittaen välillä.
Lisää keitetty simpukanliha lämpenemään minuutti ennen kuin katkaravut ja kalmari ovat kypsiä. Poista lämmöltä ja siirrä sekoituskulhoon.
Lisää paprikat, tarhapavut ja yhdistä sekoittamalla hyvin. Lisää loput oliiviöljystä ja sitruunamehu ja mausta maun mukaan.
Lusikoi tarjoilukulhoihin ja koristele silputulla persiljalla ja ruohosipulilla. Tarjoile heti mausteisen soijasalaattikastikkeen kanssa.
Huomautus: Vaihtoehtoisesti voit korvata merenelävät kanalla halutessasi. Jos ruokaa jää jäljelle, laite se yhteen ruostumattomasta teräksestä valmistettuun iCook-sekoituskulhoon. Kun kaikki ovat syöneet tarpeeksi, voit helposti sulkea sekoituskulhon sen kannella.
Jos haluat lisätä salaattiin erityistä makua, kokeile tätä mausteista soijasalaattikastiketta.

Mausteisen soijasalaattikastikkeen ainekset:
6 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
3 rkl punaviinietikkaa
3–4 rkl sitruunamehua
1 pilkottu punainen chili (mitä enemmän käytät, sitä mausteisempi maku!)
1/2 pieneksi pilkottu valkosipulinkynsi
2 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
Valmistaminen:
Laita kaikki ainekset iCook-sekoituskulhoon.
Sekoita vähitellen ja mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa.