Kokonaisvalmistusaika: 60 min / Annoksia: 4 / Energiasisältö: 96 kcal/annos
Keittoastiat:
Pannu ja kansi
Sekoituskulho ja kansi
Ainesosat:
6 purjoa
250 ml maustamatonta jogurttia
4 korianterinoksaa
4 rakuunanoksaa
1 rkl balsamietikkaa
1 tl hunajaa (sekoitettuna balsamietikan kanssa)
1 tl sinapinsiemeniä
suolaa ja pippuria
Ravintotiedot, 1 annos:
Proteiini – 6,1 g
Rasva – 2,1 g
Hiilihydraatit – 13,2 g
Energiasisältö – 96,4 kcal
Kolesteroli – 5,6 mg
Glykeeminen indeksi – 25 (matala)
Valmistaminen:
Leikkaa purjot poikki 10 cm:n paloiksi, huuhtele ne hyvin ja sido keittolangalla niiden muodon säilyttämiseksi. Keittolanka voidaan korvata höyrytetyillä purjosuikaleilla.
Kiehauta vesi kuullotuspannussa ja suolaa se. Upota valmistellut purjot kuumaan suolaveteen. Kiehauta vesi uudelleen ja keitä purjoja matalalla lämmöllä 15–20 minuuttia käyttämällä VITALOK-keittomenetelmää. Siinä pannu ja kansi muodostavat kosteussulun, jotta ravintoaineet ja maku eivät pääse pakenemaan.
Jäähdytä purjot keittämisen jälkeen, taputtele talouspaperilla ja asettele tarjoilulautaselle.
Valmista vinaigrettekastike sekoittamalla hienoksi silputut yrtit, sinapinsiemenet, maustamaton jogurtti, suola ja pippuri tasaiseksi. Jäähdytä kastike.
Kaada vinaigrettekastike tarjoilulautasille asetettujen purjojen päälle ja kaada päälle balsamietikan ja hunajan seosta. Jos mahdollista, laita lautanen hetkeksi jääkaappiin, jotta kastike imeytyy purjoihin.