Kokonaisvalmistusaika: 15-20 min / annos: 4 / energia-arvo:506 kcal kukin
Astioita:
30 cm: n tarttumaton paistinpannu karkaisulla lasikannella
1 tai 2 litran keittoastia ja kansi
Astian sekoittaminen kannen kanssa
Ainekset:
4 kappaletta naudanlihaa, 230 g
3 paprikaa (vihreä, keltainen ja punainen)
4 keskikokoista tomaattia
4 oksaa korianteria
1 rkl Extra Virgin -oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
½ jäävuorisalaatti
suolaa ja pippuria
Ravintotiedot yhtä annosta kohden:
Proteiini - 41,8 g
Rasva - 32,3 g
Hiilihydraatit - 12,1 g
Energia-arvo - 506,4 kcal
Kolesteroli - 238 mg
Glykeeminen indeksi - 25 (alhainen)
Valmistus:
Vähän öljyä naudanlihan pinnalle, mausta suolalla ja pippurilla ja anna marinoitua 10 minuutin ajan.
Viipaloi paprikat karkeasti ja keitä niitä kattilassa 5–7 minuutin ajan, kunnes ne on helppo kuoria. Jäähdytä sitten ne kylmän veden alla, kuori, kuivaa paperipyyhkeellä ja pilko hienoksi veitsellä.
Lävistä jokainen tomaatti kevyesti veitsellä, upota ne kiehuvaan veteen 5-10 sekunniksi, kuori ne ja kuutioi pieneksi. Yhdistä tomaatit hienonnettuihin paprikoihin, lisää viinietikka, jäljellä oleva oliiviöljy, suola, pippuri ja anna seoksen asettua.
Esilämmitä paistinpannu. Pyyhi naudanliha paperipyyhkeellä ylimääräisen öljyn poistamiseksi ja paista, kunnes se on kullanruskea molemmin puolin. Peitä sitten kansi ja keitä vielä 5 minuuttia.
Kun pihvi on tehty hyvin, siirrä se tarjoilulautaselle ja tarjoile vihannessalsan ja jäävuorisalaatin lehtien kanssa.