Kasvisrisotto
Reseptit
Aina herkullinen; risotto voidaan tarjoilla joko pienenä alkuruokana tai tukevampana pääruokana.
Aina herkullinen; risotto voidaan tarjoilla joko pienenä alkuruokana tai tukevampana pääruokana.
Käytetyt iCook-tuotteet:
5-osainen veitsisarja
4 L ja 4 L höyrytinosa
Ainesosat:
250 g kesäkurpitsaa 5 cm:n paloiksi
120 g porkkanaa kuorittuna ja 5 cm:n paloiksi leikattuna
150 g kuorittuja tuoreita herneitä tai pakasteherneitä
400 g vihreää parsaa puisevat tyvet poistettuina 2 cm:n paloiksi leikattuna (vaihtoehto: parsakaali)
40 g oliiviöljyä
10 g kasvisliemikuutio kevyesti haarukalla muserrettuna
120 g sipulia kuorittuna ja 5 cm:n paloiksi leikattuna
280 g arborioriisiä (risottoriisiä)
60 ml kanalientä
½ tl hienoa merisuolaa
25 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
100 g parmesaanijuustoa raastettuna, jaettuna
10 g tuoreita basilikanlehtiä
Valmistus:
Kuumenna 1 litra vettä kattilassa. Laita kesäkurpitsat, porkkanat, herneet ja parsa höyryttimen höyrytysosaan, laita höyrytinosa kattilaan ja peitä. Höyrytä kasviksia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä mutta edelleen rapeita. (Jos sinulle ei ole höyrytinosaa, laita kasvikset ja 3 teelusikallista vettä kattilaan, peitä kannella, kuumenna keskilämpöön ja höyrytä 10 minuuttia.)
Kuumenna oliiviöljy kattilassa tai pannulla, lisää muserrettu kasvisliemikuutio ja sipuli. Kypsennä ja sekoita noin 5 minuuttia, kunnes sipuli pehmenee.
Lisää riisi kattilaan ja sekoita hyvin, jotta se peittyy öljyyn. Lisää kanaliemi ja merisuola. Anna riisin kiehua hiljalleen ja sekoita silloin tällöin, kunnes liemi on liuennut. Laske lämpö keskitasolle.
Lisää kuuma vettä noin 250 ml kerrallaan ja jatka sekoittamista, kunnes riisi on imenyt kaiken nesteen. Jatka sitten veden lisäämistä 250 ml kerrallaan ja jatka sekoittamista, jotta riisi imee nesteen ja kypsyy kunnolla. Seoksen pitäisi näyttää täyteläiseltä ja silti hieman nestemäiseltä. Noin 15 minuutin jälkeen riisin pitäisi olla pehmeää mutta ei puuromaista.
Poistaa kattila lämmöltä. Lisää keitetyt vihannekset riisiin ja yhdistä sekoittamalla. Sekoita mukaan voi ja 50 g parmesaania, kunnes ne ovat sulaneet. Tarjoile koristeltuna tuoreilla basilikanlehdillä ja lopulla 50 g:lla parmesaania.
Käytämme evästeitä tarjotaksemme sinulle parhaan mahdollisen kokemuksen sivustollamme. Evästeet ovat selaimellesi tallennettavia tiedostoja, jollaisia käytetään useimmilla verkkosivustoilla verkkokokemuksesi yksilöllistämiseksi.
Jatkamalla sivustomme käyttöä muuttamatta asetuksia hyväksyt, että käytämme evästeitä.