ABO:ER I FOKUS

Syypää ikääntymiseen... sokeri

ARTISTRY

Michelle D'Allaird kertoo, miten sokerin käyttö liittyy mahdollisiin ryppyihin.

Sisäisen ja ulkoisen kauneuden yhteydestä samoin kuin fysiologisesta ikääntymisestä puhutaan niin paljon, että se kaikki voi tuntua sekavalta. Yksi ihonhoitoalan kuumimmista uutuuksista on ikääntymisprosessi nimeltä glykaatio.

Glykaatio tarkoittaa solujen ”sokeroitumista”. Sitä tapahtuu lähes kaikissa kehon soluissa, myös ihon sisällä. Keho käyttää sokeria solujen energianlähteenä,mutta sokerin liiallinen saanti on haitallista sekä keholle että iholle. Iholla sokerimolekyylit sitoutuvat proteiineihin, kuten kollageeniin ja elastiiniin, ja muodostavat aineita, jotka tunnetaan AGE-tuotteina (Advanced Glycation End). AGE-tuotteet aiheuttavat kollageenikuitujen ristisilloitusta (tehden niistä joustamattomia, mikä aiheuttaa juonteita ja ryppyjä), laukaisevat tulehdusta, tuottavat proteiinien toimintaa ja käyttäytymistä heikentäviä entsyymejä ja riistävät keholta sen luonnollisen antioksidantteihin perustuvan korjausjärjestelmän.

Mikä vielä pahempaa, kun näihin AGE-tuotteisiin kohdistuu ympäristötekijöitä, kuten UV-säteilyä, tupakointia, saasteita, huonoa syömistä ja stressiä, niistä tulee vielä tuhoisampia.

Glykaation haittavaikutusten minimoiminen

Mitä tälle voi tehdä? Paljonkin! Aloitetaanpa yksinkertaisimmista asioista, kuten syömisestä ja elämäntapavalinnoista. Kaikki ovat kuulleet sanonnan "olet mitä syöt", mikä on aivan totta. Glykaation minimoimiseksi on minimoitava liiallisten lisättyjen sokerien käyttö. Tämä tarkoittaa sokeria, jota lisäät ruokiin, sekä sokereita, joita lisätään jalostuksen aikana. Tarkista kaikki etiketit huolellisesti. Et varmasti pääse eroon kaikesta sokerista, mutta voit vähentää sitä huomattavasti lisäämättä sokeria ja välttämällä ”sokerisia” ruokia.

Tiedosta hiilihydraatit. Hiilihydraatit hajoavat elimistössä sokereiksi, minkä jälkeen niitä käytetään tarvittaessa energiana... ellei, ne jäävät kehoon. Pastan, riisin, leivän ja perunoiden kaltaiset hiilihydraatit hajoavat nopeimmin; siksi ne myös varastoidaan ensimmäisinä. Minimoi nämä omasta ruokavaliostasi ja keskity enemmän runsaskuituisiin ruokiin, kuten tummaan riisiin ja täysjyvätuotteisiin. Kalan, hedelmien ja vihannesten lisäetuna on, että ne antavat keholle valtavasti antioksidanttisuojaa.

Terveelliset elämäntapavalinnat minimoivat vapaista radikaaleista aiheutuvat vauriot ja edistävät kehon omaa immuunipuolustusta. Laadukas uni, liikunta ja stressistä vapautuminen ovat ehdottoman tärkeitä. Tupakointi, alkoholi, korkea stressitaso, huonot nukkumistottumukset ja vähäinen liikunta ovat kaikki tekijöitä, jotka tukevat haitallista glykaatioprosessia ja haitallisten AGE-tuotteiden syntyä.

Lopuksi: muista käyttää laadukkaita ihonhoitotuotteita ja ennen kaikkea aurinkosuojatuotteita, jotka suojaavat glykaatiota lisääviltä UV-reaktioilta. Kauniin ihon salaisuus on ymmärtää ne lukuisat tekijät, jotka siihen vaikuttavat, ja ne monet valinnat, jotka voit tehdä saadaksesi kauniin ihon!

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår