Piknik on erinomainen tapa koota perhe ja ystävät yhteen nauttimaan luonnosta ja hyvästä ruoasta. Jos olet menossa rannalle tai puistoon, nämä kolme helppoa reseptiä tekevät varmasti vaikutuksen.
Marjapiiras
Täydellinen sekoitus makeutta, pehmeyttä ja kirpeyttä tekee tästä piiraasta kaikkien suosikin.

225 g jauhoja
110 g voita, kuutioituna
80 g hienosokeria
1 muna
1–2 rl kylmää vettä
1 muna voitelemiseen
300 g kivettömiä kirsikoita
225 g vadelmia
225 g mustikoita
150 g mansikoita
175 g hienosokeria
40 g maissijauhoja
2 rl sitruunamehua
1) Sekoita jauho, voi ja sokeri. Lisää muna ja vesi ja vaivaa taikinaksi. Anna jäähtyä puolen tunnin ajan.
2) Vuoraa piirasvuoka taikinalla (säästä ylimääräinen taikina). Tee taikinaan reikiä haarukalla ja paista 180 °C uunissa 15-20 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä.
3) Keitä marjoja iCook™ -pannulla 10 minuutin ajan. Lisää sokeri, maissijauho ja sitruunamehu. Lisää täyte liian nesteen haihduttua taikinan päälle.
4) Tee ylimääräisestä taikinasta piiraan päälle ristikko. Voitele munalla ja anna olla uunissa 20 minuutin ajan.
iCook-tuoteperhe auttaa tekemään maistuvia piknikherkkuja. Se perustuu vähäisen kosteuden valmistusmenetelmään, jonka avulla ruoka säilyttää ravinteensa. Kolmen kulhon avulla herkut on helppo kuljettaa piknikpaikalle.
Täytetty sämpyläkranssi
Herkullisilla täytteillä täytettävä sämpyläkranssi sopii erinomaisesti yhteen piknikillä tarjottavien salaattien kanssa.

250 ml lämmintä vettä
2 tl kuivahiivaa
375 g vehnäjauhoja
1,5 rl oliiviöljyä
1 tl suolaa
6 kinkkuviipaletta
390 g juustoraastetta
1 basilika
muna voitelemiseen
1) Sekoita vesi ja hiiva iCook-kulhossa ja odota 10 minuuttia. Lisää jauhot, öljy ja suola. Vaivaa taikina tasaiseksi. Laita taikina kulhoon, peitä pyyhkeellä ja jätä lämpimään paikkaan noin tunnin ajaksi.
2) Kauli taikinasta noin 45 x 30 cm:n kokoinen suorakaide. Laita päälle kinkkua, juustoa ja basilikaa. Pyöritä taikinan pidempi sivu täytteen yli ja puristele taikinan saumakohta tiukasti kiinni. Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
3) Katkaise kahteen osaan ja tiivistä päät. Letitä osat yhteen ja muodosta niistä kranssi. Tiivistä päät ja odota puoli tuntia.
4) Voitele munalla ja paista 200°C uunissa puolen tunnin ajan.
Persikkapiilo
Nämä kanelilta maistuvaan taikinaan piilotetut persikat tuovat esiin kesän makeuden.

325 g vehnäjauhoja
80 g hienosokeria
175 g voita
2 keltuaista
1–2 rl kylmää vettä
6 persikkaa
2 kanelitankoa
1/2 tl kanelijauhetta
muna voitelemiseen
1) Sekoita jauhot, voi ja sokeri yleiskoneessa. Lisää keltuaiset ja vesi, ja vaivaa taikina. Anna jäähtyä tunnin verran.
2) Leikkaa taikinasta kuusi pyörykkää, peitä persikat taikinalla, ja tiivistä taikina ylhäältä.
3) Leikkaa ylimääräisestä taikinasta "lehtiä", ja kiinnitä ne persikoihin. Tee kanelitangoista "oksia".
4) Aseta uunipellille. Voitele munalla, ripottele päälle sokeria ja kanelia ja paista 160°C uunissa 35 minuutin ajan.