Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg värkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Pam Whinery, Brian Guido

Tapaa Nutriway-viljelijä

Hyvinvointi

Joaquim Duran, Ubajara ‑maatilan johtaja Brasiliassa, selittää siementen ja kestävän viljelyn tärkeyden ja sen, mitä tekemistä niillä on NUTRIWAYTM-ravintolisien kanssa.

Kun aurinko nousee Ubajara-maatilan valtavien peltojen ylle, valo luo pinkin ja oranssin sävyjä pilvien läpi. Joaquim Duran kävelee hedelmätarhan läpi hengittäen aamuilmaa ja tarkastellen kauneutta ympärillään. Tähän aikaan aamusta hän on yksinäinen piste 1200 hehtaarilla, jotka muodostavat Ubajara-maatilan Brasiliassa. Maatila, joka sijaitsee 15 astetta päiväntasaajalta etelään maassa, joka tunnetaan vehmaasta trooppisesta ilmastostaan ja ravintorikkaasta maaperästään, on täydellinen paikka kasvattaa acerolakirsikoita – joita itse asiassa on noin 138 000 – sekä vesikrassia, karvarusokkia ja Eclipta albaa.

© Amway

Sinä tai minä emme välttämättä ajattele siemeniä usein, mutta Joaquim tekee niin joka päivä. Aihe on lähellä hänen sydäntään: "Intohimoni on suojella ympäristöä ja kehittää samalla uusia viljelymenetelmiä", hän sanoo. Mutta tämä toiminta vaatii sitoutumista, kärsivällisyyttä ja joustavuutta – kun sää oikuttelee, kasvitauteja esiintyy tai etenkin väistämättömien kuivien kausien aikana. Haasteiden kohtaaminen vaatii Joaquimilta innovatiivista ja analyyttista mieltä, jotta hän voi ratkaista ongelmia nopeasti ja tehokkaasti heti, kun niitä syntyy.

Mutta kun asiat sujuvat hyvin, Joaquim tietää, miten olla kiitollinen ja arvostaa hetkeä. "Paras osa työtäni on kävellä hedelmätarhojen läpi ja katsella sadonkorjuuta. Saan uskomatonta tyydytystä siitä, että saan kosketuksen luontoon. Ulkoaktiviteetit laajentavat aistejani ja sytyttää uudelleen kunnioituksen tunteen luontoa kohtaan – se saa minut tuntemaan olevani elossa", hän sanoo. Kun kuuntelee Joaquimia, on helppo ymmärtää, miksi siemeniin liittyvät ajatukset vievät osan hänen päivästään, ja löytää aivan uusi syy arvostaa vitamiineja ja ravintolisiä.

Siemenen istuttaminen

Joaquim ja hänen tiiminsä istuttavat lukemattomia siemeniä vuosittain. Kaikki siemenet eivät kuitenkaan kelpaa – niiden täytyy olla hyvin tutkittuja ja täyttää tiukat standardit. Miksi? Joaquim selittää, että vaikka useimmat siemenet ovat pieniä, niillä on suuri vaikutus NUTRIWAY-vitamiineissa ja ‑ravintolisissä käytettävien ainesosien laatuun. Siementen korkean laadun varmistamiseksi testaus on osa istutusprosessia. "Me testaamme asioita kuten puhtaus ja itävyys. Lisäksi me valitsemme siemeniä kasveista, joissa on jo paljon kasvipohjaisia ravintoaineita, ja lajikkeista, jotka menestyvät paikallisissa olosuhteissa”, hän selittää.

Sen lisäksi, että brasilialaisella Ubajara-maatilalla istutetut siemenet tuottavat luonnollisista lähteistä saatuja ainesosia NUTRIWAY-ravintolisiä, kuten Vitamin C Plus, DOUBLE X ja NUTRIWAY Concentrated Fruit and Vegetables, varten, niitä käytetään myös muissa Amwayn kasvipohjaisissa tuotteissa, jotka kaikki hyötyvät antioksidanteista, vitamiineista ja kivennäisaineista. Näitä ovat mm. karvarusokki ja Eclipta alba, joita käytetään SatiniqueTM-hiustuotteissa ja acerolakirsikka ARTISTRY INTENSIVE SKINCARETM Advanced Vitamin C+HA -hoidossa.

© Amway

Tyypillinen työpäivä

Vaikka Joaquimilla ei ole tyypillisiä työpäiviä, yksi pysyvä elementti on tiimityö. Joaquim puhuu joka päivä tiimilleen turvallisuudesta, sadon laadusta tai toimitusten järjestämisestä ja kustannuksista. Tähän hän lisää työn, joka menee sadon laadun ylläpitämiseen. ”Me testaamme kaiken kasteluveden patogeenien varalta, ja vesijärjestelmämme dokumentoidaan ja kartoitetaan”, hän kertoo. Tämä ei johdu patogeenien yleisyydestä vaan on ennemmin varotoimi, joka tukee halua varmistaa huippulaatuisen sadon tuottaminen. Sadon, joka viime kädessä antaa oikeat aktiiviset aineosat, antioksidantit, vitamiinit, ravintoaineet ja kivennäisaineet täydentämään ruokavaliotasi ja edistämään kokonaishyvinvointia.

Tärkeitä eivät ole vain siemenet

Vaikka ne ovat keskeisiä, Joaquim vahvistaa, että siemenet eivät ole ainoa tapa kasvattaa satoa. Esimerkiksi acerolakirsikat kasvatetaan pääasiassa pistokkaista eikä siemenistä. ”Me käytämme terveistä kasveista käsin leikattuja oksia uusien versomiseen”, hän selittää. Kun pistokas on istutettu, Joaquimin ja hänen tiiminsä täytyy pitää yllä vahvaa juurta parhaan kunnon ja sadon saavuttamiseksi. Hän kertoo: ”Tällä tavalla voimme toimittaa kirsikoita, joilla on suuri C-vitamiinipitoisuus, ja terveitä puita, joiden elinkaari on 12 vuotta.”

Joaquimin ja hänen tiiminsä kova työ aloittaa siemenestä ravintolisäksi ‑matkan – polun, jonka päätteeksi voit puuttua mahdolliseen vitamiinipuutokseen, lisätä välttämättömiä ravintoaineita ruokavalioosi ja saada useita terveyshyötyjä. Pidä silmällä sarjan seuraavaa osaa, joka vie meidät Brasilian hedelmätarhoista Meksikon pelloille.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår