Valmisteluaika: 20 minuuttia
Valmistusaika: 25 minuuttia
Ainekset:
15 g sipulia
5 g inkivääriä
200 g punajuurta
40 g omenaa
25 g appelsiinia
5 g hasselpähkinöitä
10 g kuivattuja viikunoita
20 g parmesaania
50 g luonnollista soijajuomaa
5 ml oliiviöljyä
80 ml kasvislientä
5 g hapankermaa (esim crème fraîche, rasvaa 10 %)
tuore persiljanvarsi
ripaus piparkakkumaustetta
ripaus fariinisokeria
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
laakerinlehti
Valmistus:
Kuori sipuli ja inkivääri ja kuutioi pieneksi.
Pese ja kuori punajuuri ja omenat ja kuutioi ne.
Kuumenna öljy suuressa iCook-kasarissa keskilämmöllä, lisää sipuli ja inkivääri ja paista niitä 1–2 minuutissa, kunnes ne ovat läpikuultavia.
Lisää punajuuri ja omena ja anna kiehua hiljaa vielä 2–3 minuuttia.
Kaada kasvisliemi päälle ja lisää mausteet, sokeri ja laakerinlehti. Peitä keitto ja anna sen kiehua hiljaa alhaisella lämmöllä noin 20 minuuttia.
Valmistele sillä välin päällyste. Raasta appelsiini hienoksi ja purista sitten mehu pois. Pilko hasselpähkinät ja ruskista niitä pienessä iCook-pannussa, kunnes ne tuoksuvat. Silppua viikunat ja persilja. Raasta parmesaani ja sekoita se persiljan, viikunoiden ja pähkinöiden kanssa.
Ota laakerinlehti pois kasarista, lisää soijajuoma ja soseuta keittoa, kunnes sen koostumus on kermamainen. Mausta se lopuksi suolalla, pippurilla ja appelsiinimehulla ennen tarjoilua.
Tarjoilu: Lusikoi keitto kulhoihin ja koristele päällysteellä.