Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg värkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS

Juhlava gulassi ja mykyjä, maissisalaattia ja karpaloilla täytettyä päärynää

Reseptit

Valmisteluaika: 30 minuuttia; valmistusaika: 2,5 tuntia

Maissisalaatin ja karpaloilla täytettyjen päärynöiden ainekset:

  1. 2 pientä kypsää päärynää

  2. 4 jälkiruokalusikallista karpalokastiketta

  3. 200 g maissisalaattia (vuonankaali)

  4. Salaattikastike: 1 ruokalusikallinen sinappia, 2 ruokalusikallista hunajaa, 4 ruokalusikallista balsamietikkaa, 6 ruokalusikallista extra virgin -oliiviöljyä

Valmistus:


Karpaloilla täytetyt päärynät: Pese päärynät, halkaise ne ja kaiva varret ja siemenet pois. Laita jälkiruokalusikallinen karpalokastiketta koverrettuun kuoppaan.

Maissisalaatti: Pese ja linkoa salaatti. Sekoita kastikeainekset.

Mykyjen ainekset:

  1. 4 päivän vanhaa sämpylää

  2. 2 keskikokoista kananmunaa

  3. 200 ml maitoa

  4. Puolikas sipuli

  5. 30 g persiljaa

  6. 2 ruokalusikallista voita

  7. Suolaa ja jauhettua pippuria

  8. Ripaus muskottia

Valmistus:

  1. Kuutioi sipulit pieniksi ja ruskista kevyesti voissa. Lisää maito ja kuumenna mutta älä anna kiehua. Lisää mausteet.

  2. Lisää tämä seos kuutioituun leipään kulhossa ja lisää persilja. Sekoita kaikki yhteen ja anna imeytyä 10 minuuttia.

  3. Lisää kananmunat ja sekoita voimakkaasti yhteen käsin. Vaivaa kiinteäksi taikinaksi. Muotoile kostein käsin kahdeksan tennispallon kokoista mykyä.

Juhlavan gulassin ainekset:

  1. 1 kg naudanlihagulassia

  2. 2 ruokalusikallista kasvisöljyä

  3. 1 sipuli

  4. 1 porkkana

  5. 2 valkosipulinkynttä

  6. 1 ruokalusikallinen jauhoja

  7. 1 kanelitanko

  8. 7 mausteneilikkaa

  9. 1 tähtianis

  10. 3 katajanmarjaa

  11. 1 laakerinlehti

  12. 1 rosmariinin oksa

  13. 3 timjamin oksaa

  14. 1 luomuappelsiini

  15. 2 ruokalusikallista hunajaa

  16. 150 ml hedelmäistä punaviiniä

  17. 150 ml naudanlihalientä

  18. Suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Kuori sipuli ja valkosipulin kynnet ja silppua pieneksi. Kuori ja viipaloi porkkana. Pese appelsiini kuumassa vedessä, raasta kuori, purista mehu pois ja laita molemmat sivuun.

  2. Laita kaneli, mausteneilikat, laakerinlehti, tähtianis, marjat, rosmariini, timjami ja appelsiininkuori teensuodattimeen ja sulje se. Vaihtoehtoisesti käytä teesuodatinpussia ja sulje se esim. langalla.

  3. Paista naudanliha asteittain iCook-wokissa korkeassa lämmössä ilman öljyä ja poista pannulta.

  4. Lisää wokiin öljyä ja paista sipuleita, valkosipulia ja porkkanaa hetki. Lisää liha ja jauhot ja anna hikoilla hetki. Lisää viini, naudanlihaliemi ja appelsiinimehu. Lisää yrtit ja mausteet ja mausta maun mukaan. Laita kansi päälle ja anna kypsentyä 1 tunti. Sillä aikaa voit valmistella mykyt (katso edellä).

  5. Yhden tunnin kuluttua irrota wokin kansi, laita höyrytin paikalleen ja laita mykyt sen päälle. Laita kansi takaisin päälle ja sulje VITALOKilla. Anna kiehua hiljaa vielä toinen tunti.

  6. Irrota kansi varovasti ja lisää karpaloilla täytetyt päärynät pannulle. Laita kansi takaisin päälle ja anna kiehua hiljaa vielä 20 minuuttia.

Koko ruoan tarjoileminen:

Jaa maissisalaatti neljälle lautaselle, kaada kastiketta päälle ja laita sitten karpaloilla täytetyt päärynät salaatin päälle. Lisää jokaiselle lautaselle kaksi mykyä ja gulassi runsaan kastikkeen kanssa.

Lataa tämä resepti täältä PDF - tai ePub -muodossa

Aiheeseen liittyvää

Tutustu iCook-resepteihin

Mer

Häränfilee Välimeren vihanneksilla ja vähärasvainen Käsespätzle

Reseptit

Mer

Lammastandoori – tunnetaan perinteisesti nimellä tandir kebab

Reseptit

Mer

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår