Valmistelu- ja valmistusaika: 1 tunti
Ainekset:
2 isoa bataattia kuorittuna ja kuutioituna
100 ml oliiviöljyä, lisäksi vielä 2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 ripaus sokeria
1 tl dijon-sinappia
450 g lehtikaalia pilkottuna ja paksut varret poistettuna
1 ohutleipä leveiksi suikaleiksi leikattuna
125 g fetajuustoa kuivattuna ja kuutioituna
4 rkl granaattiomenan siemeniä
3 rkl pekaanipähkinöitä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistus:
Lämmitä uuni 180 °C:seen.
Sekoita bataatit, 2 rkl oliiviöljyä ja suola ja pippuri uunipellillä.
Paista uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes bataatit ovat pehmenneet ja saaneet väriä reunoihin. Kääntele bataatit paistoajan puolivälissä.
Sekoita bataattien paistuessa etikka, sokeri, sinappi, suola ja pippuri isossa iCook-kulhossa, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet.
Vispaa seokseen hitaasti 100 ml oliiviöljyä niin, että kastike paksunee. Lisää lehtikaali ja sekoita se käsin kastikkeeseen.
Paahda leipäviipaleet kuivalla iCook-pannulla keskilämmöllä. Kääntele viipaleita välillä. Nosta pannu pois kuumalta levyltä.
Ota bataatit pois uunista. Anna bataattien jäähtyä hieman ja lisää sitten niiden joukkoon lehtikaali, fetajuusto, granaattiomenan siemenet ja pekaanipähkinät. Sekoita hyvin.
Annostele salaatti lautasille ja laita salaatin päälle paahdetut leivät ennen tarjoilua.
Juhlava salaatti, jossa on lehtikaalia, paistettua bataattia ja palsternakkaa sekä fetajuustoa, pekaanipähkinöitä ja granaattiomenaa ( PDF -/ ePub -muodossa