Valmistelu- ja valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia
Ainekset:
120 g suolatonta voita sulatettuna
1 kourallinen persiljanlehtiä pilkottuna
1 pieni kourallinen timjamia revittynä
1 pieni kourallinen rosmariinia revittynä
1 kokonainen kana, ~1,5 kg, ilman sisäelimiä
2–3 isokokoista porkkanaa kuorittuna ja tikuiksi leikattuna
2–3 isokokoista palsternakkaa kuorittuna ja halkaistuna
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Valmistus:
Lämmitä uuni 180 °C:seen.
Sekoita voi, persilja ja noin puolet timjamista ja rosmariinista iCook Blender -tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta ja irrota nahkaa varovaisesti sormenpäillä rintapalojen päältä.
Levitä maustevoi varovaisesti nahkan ja rintapalojen väliin. Aseta kana porkkanoiden, palsternakkojen ja jäljelle jääneiden yrttien päälle uunipellille.
Hiero kana oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta iCook 4:n litran -kattilaan ja paista noin 80 minuuttia (kana on kypsää, kun sen paksuimpaan kohtaan tehtävästä pistosta virtaa kirkasta nestettä).
Ota kana pois uunista. Peitä foliolla 10 minuutin ajaksi ennen tarjoilua.