Valmistelu- ja valmistusaika: 1 tunti 45 minuuttia
Ainekset:
2 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia pieneksi pilkottuna
2 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
175 g risottoriisiä
150 ml kuivaa valkoviiniä
1 l lämmintä kasvislientä
80 ml kermaa
1/4 pieni kurpitsa ohuina viipaleina, ilman siemeniä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Tarjoiluun: 3–4 rkl crème fraîchea ja 2–3 rkl parmesaanijuustoa
Valmistus:
Risottoa varten: Lämmitä oliiviöljy suuressa ja matalassa iCook-pannussa (esimerkiksi Family Setin senior Sauté). Lämmitä keskilämpötilalla, kunnes öljy on kuumaa. Lisää salottisipulit, valkosipulit ja ripaus suolaa. Kuullota 5–6 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää riisi ja kuullota 2–3 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes riisi on kuultavaa. Lisää viini ja kiehauta. Laske lämpötilaa ja hauduta vielä 2 minuuttia.
Lisää kauhallinen kasvislientä, sekoita ja hauduta. Lisää uusi kauhallinen sen jälkeen, kun edellinen liemi on imeytynyt.
Jatka noin 25–30 minuuttia, kunnes kasvisliemi on imeytynyt riisiin ja riisi on pehmeää ja kermaista. Et tarvitse välttämättä kaikkea lientä.
Lämmitä uuni 190 °C:seen.
Kun riisi on valmista, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi riisi uunivuokaan ja kaada päälle kurpitsaviipaleet.
Paista uunissa 30–40 minuuttia, kunnes risotto on pinnalta ruskeaa ja kurpitsa pehmeää.
Tarjoilua varten: Ota risotto pois uunista ja anna jäähtyä 5 minuutin ajan. Tarjoile crème fraîchen kanssa. Ripottele päälle vielä parmesaania.