Valmistelu- ja valmistusaika: 30 minuuttia
Jäähdytysaika: 4 tuntia
Ainekset:
200 g tummaa suklaata pilkottuna, ja ylimääräiset 50 g tarjoilua varten
100 g maitosuklaata pilkottuna
3 rkl suolatonta voita kuutioituna
500 ml kermaa
3 rkl hienoa sokeria
4 isoa keltuaista
1 1/2 tl vaniljauutetta
150 g karhunvatukoita
Valmistus:
Sekoita molemmat suklaat, voi ja 60 ml kermaa iCook -sekoituskulhossa, joka on asetettu puolillaan pienellä lämmöllä kiehuvaa vettä olevan iCook 3:n litran -kattilan päälle.
Sekoita, kunnes seos on tasainen ja pehmeä. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä.
Vispaa jäljelle jäänyt kerma sillä välin vaahdoksi isokokoisessa iCook-sekoituskulhossa. Vispaa keltuaiset, sokeri ja vaniljauute erillisessä kulhossa, kunnes seos on vaalea ja paksu (2–3 minuuttia).
Sekoita sulatettu suklaa hitaasti keltuaisseokseen, kunnes se on tasaista.
Vatkaa noin kolmannes kermavaahdosta suklaaseokseen. Sekoita tämän jälkeen suurin osa jäljelle jääneestä vaahdosta seokseen ja kääntele, kunnes kerma ei enää erotu seoksesta. Säästä noin 2–3 rkl kermavaahtoa koristelua varten.
Annostele mousse neljään jälkiruokakulhoon. Peitä ja anna jäähtyä ainakin neljän tunnin ajan. Jäähdytä myös jäljelle jäänyt kermavaahto.
Laita tarjoilun yhteydessä jokaisen annoksen päälle kermavaahtoa ja karhunvatukoita. Raasta päälle vielä hieman tummaa suklaata.
Suklaamousse karhunvatukoilla ja kermalla ( PDF -/ ePub -muodossa