Ainesosat:
Mantelitäyte
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ pieni punasipuli hienoksi kuutioituna
3 rkl oliiviöljyä
300 g täysjyväleipää 1-2 cm:n paloiksi kuutioituna
2 rkl ruohosipulia silputtuna
½ tl rouhittua pippuria
3 rkl kuivattua rakuunaa (tai tilliä tai basilikaa)
60 g voita sulatettuna
30–50 ml lämmintä vettä
60 g manteleita silputtuna ja paahdettuna
Kala
4 turskafileetä
8–10 pekoniviipaletta (valinnainen)
Suolaa ja sitruunaa koristeluun
Paistetut perunat
680 g uusia perunoita halkaistuna
1 tl sipulijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
3–4 hyppysellistä suolaa
2 rkl suolatonta voita
1 rkl oliiviöljyä
250 ml kylmää vettä
Valmistaminen:
Mantelitäyte:
Kuullota valkosipulia ja sipulia oliiviöljyssä, kunnes ne pehmenevät mutta eivät ruskistu. Poista sitten lämmöltä ja sekoita muiden täytteen ainesosien joukkoon.
Turska:
Huuhtele turskafileet kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.
Levitä täyte tasaisesti jokaisen fileen päälle ja jätä 2 cm:n rako alareunaan.
Kääri fileet rullalle ja kiinnitä tarvittaessa hammastikulla. Valinnaisesti: levitä pekoniviipaleet ja kääri ne tiiviisti rullalle turskan ympärille.
Laita käärityt fileet 12 tuuman tarttumattomalle iCook-paistinpannulle kalapuoli alaspäin. Jätä 1–2 cm fileiden väliin ilmankiertoa varten.
Paista täytettyä turskaa yhdeltä puolelta 8–12 minuuttia, käännä se sitten ja paista vielä 8–12 minuuttia.
Perunat
Laita perunat 4 litran iCook-kattilaan, kaada päälle 250 ml kylmää vettä ja keitä 15 minuuttia. Kaada vesi pois ja laita ne sivuun.
Kuumenna tarttumaton iCook-paistinpannu keskilämmöllä ja laita voi ja oliiviöljy pannulle. Kun voi on sulanut, lisää uudet perunat ja sekoita.
Ripottele valkosipulijauhetta ja sipulijauhetta perunoiden päälle, sekoita varovasti ja paista sitten keskilämmöllä, kunnes jauhe tummenee ja kovettuu.
Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan ja anna jäähtyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.