Varukorg (0) 0 Varukorg

Din varukorg värkar tom!

Tack! Dina inköpslista har lagts till i varukorgen

Gå till varukorg
ABO:ER I FOKUS
© Shutterstock

Intialainen kanabiryani

Reseptit

Basmatiriisi – ainesosat:

  1. 200 g basmatiriisiä

  2. 2 litraa vettä

  3. 1 pieni laakerinlehti

  4. 5 cm kanelitanko

  5. 3 vihreää kardemummapalkoa

Riisi – valmistaminen:

  1. Pese riisiä muutama kerta, kunnes vesi on kirkasta. Liota 20 minuuttia 2 litran sekoituskulhossa. Kaada vesi pois.

  2. Kiehauta 2 litraa vettä 3 litran kasarissa. Lisää laakerinlehti, kardemumma ja mausteneilikat veteen.

  3. Kun vesi alkaa kiehua, lisää hieman suojaa ja valutettu riisi.

  4. Keitä 15 minuuttia tai kunnes kypsää. Valuta lävikössä ja joko heitä isot maustepalat pois tai jätä ne riisiin.

Kanabiryani – ainesosat:

  1. 500–600 g kanaa (reisi- ja rintapaloja)

  2. 3 rkl öljyä

  3. Suolaa maun mukaan

  4. 2 keskikokoista sipulia ohueksi viipaloituna

  5. 1 tähtianis

  6. Hyppysellinen sahramia, jota on liotettu 2 tl maitoa ja 1 rkl gheetä kanssa

  7. 3 vihreää kardemummaa

  8. 1 musta kardemumma

  9. 1 laakerinlehti

  10. 4 mausteneilikkaa

  11. 2,5 cm kanelitanko

  12. ½ tl kuminansiemeniä

  13. 1 rkl inkiväärivalkosipulitahnaa

  14. ¼ tl kurkumajauhetta

  15. 2 tl biryani masala- tai chicken masala -jauhetta

  16. ¾–1 tl punaista chilijauhetta

  17. 1 kuppi jogurttia

  18. 1 kourallinen mintunlehtiä hienoksi silputtuna

  19. 1 kourallinen korianterinlehtiä hienoksi silputtuna

Kanabiryani – valmistus:

  1. Sillä aikaa kun riisi kiehuu, ruskista sipulit öljyssä 4 litran iCook-kattilassa. Kun ne ovat kullanruskeita, laita ¼ sivuun kulhoon.

  2. Laske lämpöä ja ruskista laakerinlehti, tähtianis, kuminansiemenet, mausteneilikat ja kardemumma jäljellä olevien paistettujen sipulien kanssa kattilassa.

  3. Lisää inkiväärivalkosipulitahna ja paista, kunnes raaka tuoksu katoaa.

  4. Lisää kananpalat ja paista keskilämmöllä, kunnes ne muuttuvat valkoisiksi.

  5. Ripottele loput mausteet – suola, masala-, kurkuma- ja punainen chilijauhe. Sekoita hyvin. Peitä ja kypsennä alhaisella–keskilämmöllä 4 minuuttia.

  6. Kaada jogurtin päälle ja sekoita hyvin. Peitä ja kypsennä keskilämmöllä, kunnes liha on kypsynyt kokonaan ja curry on sakeutunut. Lisää suolaa maun mukaan.

Kanan ja riisin yhdistäminen:

  1. Voitele 8 litran kattila ja kansi ja esilämmitä uuni 180 °C:seen.

  2. Lisää kypsennetty kana pataan ja laita puolet silputuista mintunlehdistä päälle.

  3. Levitä keitetty riisi tasaisesti kanan päälle. Ripottele ¼ paistettuja sipuleita, jäljellä olevat mintun- ja korianterinlehdet ja liotettu sahrami päälle.

  4. Peitä pata tiiviisti kannella ja kypsennä 20–25 minuuttia.

  5. Tarjoile kanabiryani jogurtin kanssa.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.

Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.

Jag förstår