Parmigiana
Reseptit
Parmigiana on italialainen ruokalaji, joka on peräisin Campanian ja Sisilian eteläosista. Sitä kutsutaan myös nimillä parmigiana di melanzane tai melanzane alla parmigiana, ja siinä on yleensä paistettua munakoisoa, juustoa ja tomaattikastiketta kerroksittain.
Käytetyt iCook-tuotteet:
Puinen leikkuulauta
5-osainen veitsisarja
25 cm tarttumaton paistinpannu
4 l Stock Pot Steamer
1 l kasari ja kansi
Ainesosat:
700 g munakoisoa
20 g jauhoja
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja viipaloituna
250 g passata-tomaattisosetta
10 basilikanlehteä
250 g mozzarellajuustoa viipaloituna
80 g parmesaania hienoksi raastettuna
Kasviöljyä munakoisojen paistamista varten
2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Valmistus:
Esilämmitä uuni 200 °C:seen.
Viipaloi munakoisot pitkittäin, suolaa ne ja anna levätä 30 minuuttia. Taputtele liika neste pois talouspyyhkeellä. Ripottele jauhoa niiden kummallekin puolelle ja paista kullanruskeiksi kasvisöljyssä tarttumattomassa iCook-paistinpannussa. Laita munakoisot iCook 4 l Stock Pot Steameriin ylimääräisen öljyn valuttamiseksi.
Valmista sillä välin tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljyä ja valkosipulia iCook 1 l kasarissa keskilämmöllä yksi minuutti. Lisää sitten passata ja basilikanlehdet, peitä kannella ja kypsennä 10–15 minuuttia alhaisella lämmöllä. Poista lämmöstä ja laita sivuun.
Laita kaksi kauhallista valmista tomaattikastiketta vuoan pohjalle, laita päälle kerros paistettuja munakoisoja ja sitten kourallinen parmesaania, suolaa ja mozzarella. Jatka kerrosten tekemistä, kunnes munakoisot loppuvat. Viimeistele ylin kerros tomaattikastikkeella, suolalla, pippurilla ja raastetulla parmesaanilla. Laita uuniin 40 minuutiksi ja lisää sitten tuoretta parmesaania uudelleen, kun se on paistettu. Tarjoile ja nauti!
Lataa tämä resepti täältä
PDF
-/
ePub
-muodossa