Shakshuka
Reseptit
Shakshuka, helppo mutta miellyttävä aamiaisvaihtoehto, tarkoittaa seosta arabiaksi ja on ollut olemassa Välimeren alueen kulttuureissa vuosisatojen ajan. Nauti tämä maukas ruokalaji aamiaiseksi tai mihin aikaan päivästä tahansa.
Shakshuka, helppo mutta miellyttävä aamiaisvaihtoehto, tarkoittaa seosta arabiaksi ja on ollut olemassa Välimeren alueen kulttuureissa vuosisatojen ajan. Nauti tämä maukas ruokalaji aamiaiseksi tai mihin aikaan päivästä tahansa.
Käytetyt iCook-tuotteet:
Puinen leikkuulauta
5-osainen veitsisarja
Nonstick Fry Pan ja kansi, 24 cm
Ainesosat:
3 g harissaa
3 g jauhettua kuminaa
3 g savustettua paprikaa
5 ml tomaattitahnaa
3 valkosipulin kynttä pieneksi pilkottuna
1 rkl oliiviöljyä
2 paprikaa (1 punainen ja 1 keltainen) siemenet poistettuna ja karkeaksi silputtuna
400 g luumutomaattia kuutioituna
3 isoa luomukananmunaa
½ avokado viipaloituna, sitruunamehua ripoteltuna päälle
15 g tuoretta persiljaa silputtuna
Merisuolaa maun mukaan
Paahdettu hapanleipä
Valmistus:
Kuumenna oliiviöljy pannussa keskilämmöllä ja lisää sitten harissa, kumina, savustettu paprika, tomaattitahna, valkosipuli, paprikat ja suola. Ruskista noin 2 minuuttia.
Lisää tomaatit, anna hautua kevyesti ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes kastike on keittynyt kokoon ja sakeutunut. Sekoita välillä.
Tee puu- tai silikonilusikan alapuolella kolme kuoppaa kastikkeeseen ja riko kananmunat niihin. Laita kansi pannun päälle ja kypsennä 2–3 minuuttia, kunnes munanvalkuaiset hyytyvät mutta keltuaiset ovat vielä juoksevia.
Kun valmis, ota kansi pois, lisää avokadoviipaleet ja koristele tuoreella persiljalla. Tarjoile paahdetun hapanleivän kanssa.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.