Kevätpata
Reseptit
Jos etsit ruokalajia, joka kuvastaa kevään maukkaimpien vihannesten kauneutta, tässä on resepti, jossa on uudenlainen ote perinteiseen pataan. Resepti riittää hyvin 4 hengelle, ja siitä on helppo tehdä vegaaniystävällinen.
Jos etsit ruokalajia, joka kuvastaa kevään maukkaimpien vihannesten kauneutta, tässä on resepti, jossa on uudenlainen ote perinteiseen pataan. Resepti riittää hyvin 4 hengelle, ja siitä on helppo tehdä vegaaniystävällinen.
Käytetyt iCook-tuotteet:
5-osainen veitsisarja
2 l sekoituskulho
4 l Stock Pot ja kansi
Ainesosat (4:lle):
200 g vihreää parsaa
2 valkosipulinkynttä
4 kevätsipulia
8 pientä artisokkaa
400 g herneitä
400 g härkäpapuja
80 g pancettaa
400 ml kanalientä
1 kourallinen minttua
1 kourallinen persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
valinnainen: sitruunankuorta tarjoiluun
Valmistaminen:
Pese ja siisti parsa, kuori tarvittaessa alin kolmannes ja leikkaa sitten kahtia. Kuori ja kuutioi valkosipuli. Pese, siisti ja silppua karkeasti kevätsipulit.
Leikkaa artisokkien varret irti. Esikeitä artisokkia kiehuvassa suolavedessä 8–10 minuuttia ja valuta. Irrota ulompia lehtiä, kunnes sydämet ovat jäljellä. Koverra syömäkelvottomat kuidut pois lusikalla.
Ryöppää herneitä ja härkäpapuja kiehuvassa suolavedessä 3–4 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista pancettaa 3–4 minuuttia. Lisää parsa, valkosipuli ja kevätsipulit ja paista hetki. Lisää artisokat, herneet, härkäpavut ja liemi. Lisää 400 ml kanalientä ja mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää vettä tarpeen mukaan.
Pese yrtit, ravista kuivaksi ja nypi lehdet irti. Silppua karkeaksi ja lisää pataan sitruunankuoren kanssa.
VINKKI: voit tehdä ruokalajista vegaanisen jättämällä pancettan pois ja korvaamalla kanaliemen kasvisliemellä.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Cookies är filer som lagras i din webbläsare och används av de flesta webbplatser för att anpassa din webbupplevelse.
Genom att fortsätta att använda vår webbplats utan att ändra inställningarna, samtycker du till vår användning av cookies.